eten-met-stokjes

Stokjes, stokjes en nog ‘ns stokjes

Eten met stokjes kan heel veel problemen opleveren, daarom hebben wij voor iedereen een kleine handleiding gemaakt zodat iedereen met stokjes kan eten. Lukt het toch niet? geen zorgen we hebben oefenstokjes en bestek als noodoplossing 😉

Dames en heren succes!

Do’s and Don’ts

Rechts een paar do’s and don’t  die je absoluut niet wilt maken  in het land van de rijzende zon (Japan). De sushi etiquette is een big issue in het verre oosten, maar wij zullen je natuurlijk niet op je vingers tikken wanneer dit wel gebeurt. Toch vinden wij het leuk om je een paar tips mee te geven.

sushi

 

 

Logo ISO en FSSC 2012

SUMO = DUURZAAM

Duurzaamheid Wij vinden het erg belangrijk dat u zonder zorgen kunt genieten van onze gerechten, want sushi en vis eten is erg lekker, maar het spreekt natuurlijk voor zich, dat het voortbestaan van onze zeedieren blijft. Daarom werken wij met duurzame, ecologische producten en staat dit bij ons hoog in het vaandel. Om ons doel te bereiken, werken wij met een versvishandel die haar assortiment continu verbetert en voorloper is van het verhandelen van vissoorten die op ecologisch verantwoorde wijze zijn gevangen en/of gekweekt. Niet alleen zijn onze gerechten en de meeste ingrediënten duurzaam, ook zijn onze delivery verpakkingen gemaakt van 100% afbreekbaar materiaal. En deze is dus voorzien van de recyclingcode zo dat ook u het op de juiste manier kunt sorteren.

Sushi uit Japan?

Waar komt sushi eigenlijk vandaan? Veel mensen denken dat dit van oorsprong uit Japan komt, maar dat is niet correct. Het werd eeuwen geleden in Zuid-Oost Azië gebruikt om vis langer houdbaar te houden. Dat deden ze door de vers gevangen vis in gekookte rijst te leggen en luchtdicht af te sluiten. Hierdoor kon de vis wel 2/3 jaar bewaard worden.

Wanneer het tijd was om de vis te consumeren gooiden ze het rijst weg en aten ze alleen de vis. In Japan kwamen ze erachter dat het rijst door de vis een zurige smaak had gekregen wat in combinatie met de vis toch wel heel lekker was, en voila de sushi was geboren!

foto